LAHKO SE PRIJAVITE ALI USTVARITE NOV RAČUN.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine sportbaby.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino sportbaby.si (v nadaljevanju ”trgovina” ali ”sportbaby.si”) upravlja Calipso PRO d.o.o, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem sportbaby.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje sportbaby.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna cena
je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačila po predračunu z nakazilom na TRR.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • gotovino ob prevzemu
  • nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine sportbaby.si – Calipso PRO d.o.o po ponudbi/predračunu,

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Cene
Spletna cena velja za vse člane sportbaby.si. Član sportbaby.si postane uporabnik z registracijo v spletni trgovini sportbaby.si. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Vse cene so brez DDV v skladu s 1. tocko 94. člena ZDDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo  s statusom: Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa
1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov  info@sportbaby.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je trebna vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil izvedemo na TRR kupca.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Možnost vračila ne velja, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije ali podjetje DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali v drugih oblikah marketinškega komuniciranja. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Varstvo otrok
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  info@sportbaby.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Navodila za varno uporabo igral SportBaby

Vsa igrala SportBaby so varna za uporabo ob upoštevanju navodil za uporabo.

Igrala sestavimo in namestimo v skladu z navodili. Igrala, ki jih pritrdimo v steno ali tla, morajo biti dobro pritrjena in se ne smejo premikati.

Upoštevajte spodnjo starostno mejo za uporabo posameznega igrala. Otroci, ki niso dovolj stari, naj igral ne uporabljajo.

Otroci naj se ne igrajo brez nadzora odrasle osebe.

Pred prvo uporabo otroke podučimo, kako igralo uporabljati in česa ne smejo početi, da se ne bodo poškodovali.

Pri igralih, ki so namenjena plezanju in gibanju nad tlemi, pod igralo namestimo blazine, ki bodo ublažile morebiten padec.

Redno pregledujemo igrala. V primeru poškodb, poškodovane dele zamenjamo. Posebej pozorni smo na obrabo vrvi. Poškodovani leseni deli imajo manjšo nosilnost in lahko povzročijo poškodbe pri uporabi. Obrabljene vrvi takoj zamenjamo, saj se njihova nosilnost hitro močno zmanjša.

Pri igralih v notranjih prostorih poskrbimo, da v bližini ni ostrih ali drugih predmetov, na katerih bi se otroci lahko poškodovali.

Splošna navodila za postavitev

Igrala znamke Sportbaby so izdelana tako, da je njihova postavitev enostavna in potrebujete le nekaj ročnih spretnosti.

Vsi sestavni deli so priloženi kompletu. Za postavitev potrebujemo le imbus ključ, ki je priložen in križni izvijač. Namesto križnega izvijača in imbus ključa priporočamo uporabo akumulatorske ali električne vrtalke z ustreznima nastavkoma. Tako bo delo manj naporno in hitrejše. Pri izdelkih, ki se vpnejo v steno (npr. lestve), potrebujemo vrtalko s svedrom ustrezne velikosti za vrtanje v beton (priporočamo udarno vrtalko). Z vrtalko izvrtamo v steno luknje za pritrditev.

Čeprav lahko nekatera enostavnejša igrala sestavimo sami, pa priporočamo, da imate pomoč. Sestavljanje v dvoje bo enostavnejše in bolj zanimivo zaradi družbe. Nekaterih igral pa brez pomoči ni mogoče sestaviti.

Igrala sestavljamo tam, kjer imamo dovolj prostora. Večja igrala, ki jih ni mogoče prenašati, sestavimo na njihovem stalnem mestu.

Najprej odpremo škatlo z razstavljenim igralom. V posebno škatlo ali posodo stresemo drobne sestavne dele, da jih ne bomo izgubili. Dobro preučimo navodila. Ko navodila razumemo, se lotimo sestavljanja.

Pri sestavljanju se dosledno držimo navodil. Če navodil ne upoštevamo, lahko pri uporabi pride do poškodb igrala, poškoduje pa se tudi otrok. Vse vijake dobro privijačimo in uporabimo zadostno količino lepila, kjer je to potrebno.

Igrala v notranjih prostorih postavimo na svoje mesto, ali pa jih pritrdimo na steno. Igrala na prostem postavimo na dovolj trdno podlago, da se ne bodo premikala ali posedala. Lahko jih postavimo na ravno betonsko podlago, ki jo prekrijemo z različnimi oblogami iz umetnih mas, ali pa jih postavimo na dobro utrjeno peščeno podlago. Če jih postavimo na trato oz. zemljo, se bodo lahko čez nekaj časa neenakomerno posedla. Na trati lahko uporabimo lesene podstavke, ki jih izdelamo iz lesa in bodo preprečili posedanje.

Poskrbimo, da je okoli igral dovolj prostora. Pri igralih, ki imajo gugalnice in obroče poskrbimo, da otroka pri uporabi ne bodo ovirali drugi predmeti (omara, miza, stoli,…). Na prostem naj bo okoli igral vsaj 1,5 do 2 metra prostora.

Preden igralo prepustimo v uporabo otrokom, ga dobro preizkusimo. Preverimo, ali so vsi deli med seboj trdno sestavljeni in popolnoma nepremični. Igrala, ki jih pritrdimo v steno, morajo biti popolnoma nepremična.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Po 1. točki 94. člena ZDDV-1 davek na dodano vrednost (DDV) ni obračunan.

Uporaba vseh izdelkov na lastno odgovornost.

Calipso PRO Team

Največji športni kotiček zavzema zgolj 1,5 kvadratnih metrov. Tudi v majhnih stanovanjih se najde prostor za športni kotiček. ×
Brezplačna dostava po Sloveniji. *Pri narocilu za vec kot 300eur. ×
Nadzor nad kakovostjo in varna proizvodnja iz naravnega lesa zagotavljata zdrav razvoj otrok, brez kakršnega koli tveganja. ×
Športni kotiček boste lahko hitro razstavili, če boste morali hitro izprazniti prostore. ×