LAHKO SE PRIJAVITE ALI USTVARITE NOV RAČUN.

Splošna navodila za postavitev

Splošna navodila za postavitev

Igrala znamke Sportbaby so izdelana tako, da je njihova postavitev enostavna in potrebujete le nekaj ročnih spretnosti.

Vsi sestavni deli so priloženi kompletu. Za postavitev potrebujemo le imbus ključ, ki je priložen in križni izvijač. Namesto križnega izvijača in imbus ključa priporočamo uporabo akumulatorske ali električne vrtalke z ustreznima nastavkoma. Tako bo delo manj naporno in hitrejše. Pri izdelkih, ki se vpnejo v steno (npr. lestve), potrebujemo vrtalko s svedrom ustrezne velikosti za vrtanje v beton (priporočamo udarno vrtalko). Z vrtalko izvrtamo v steno luknje za pritrditev.

Čeprav lahko nekatera enostavnejša igrala sestavimo sami, pa priporočamo, da imate pomoč. Sestavljanje v dvoje bo enostavnejše in bolj zanimivo zaradi družbe. Nekaterih igral pa brez pomoči ni mogoče sestaviti.

Igrala sestavljamo tam, kjer imamo dovolj prostora. Večja igrala, ki jih ni mogoče prenašati, sestavimo na njihovem stalnem mestu.

Najprej odpremo škatlo z razstavljenim igralom. V posebno škatlo ali posodo stresemo drobne sestavne dele, da jih ne bomo izgubili. Dobro preučimo navodila. Ko navodila razumemo, se lotimo sestavljanja.

Pri sestavljanju se dosledno držimo navodil. Če navodil ne upoštevamo, lahko pri uporabi pride do poškodb igrala, poškoduje pa se tudi otrok. Vse vijake dobro privijačimo in uporabimo zadostno količino lepila, kjer je to potrebno.

Igrala v notranjih prostorih postavimo na svoje mesto, ali pa jih pritrdimo na steno. Igrala na prostem postavimo na dovolj trdno podlago, da se ne bodo premikala ali posedala. Lahko jih postavimo na ravno betonsko podlago, ki jo prekrijemo z različnimi oblogami iz umetnih mas, ali pa jih postavimo na dobro utrjeno peščeno podlago. Če jih postavimo na trato oz. zemljo, se bodo lahko čez nekaj časa neenakomerno posedla. Na trati lahko uporabimo lesene podstavke, ki jih izdelamo iz lesa in bodo preprečili posedanje.

Poskrbimo, da je okoli igral dovolj prostora. Pri igralih, ki imajo gugalnice in obroče poskrbimo, da otroka pri uporabi ne bodo ovirali drugi predmeti (omara, miza, stoli,…). Na prostem naj bo okoli igral vsaj 1,5 do 2 metra prostora.

Preden igralo prepustimo v uporabo otrokom, ga dobro preizkusimo. Preverimo, ali so vsi deli med seboj trdno sestavljeni in popolnoma nepremični. Igrala, ki jih pritrdimo v steno, morajo biti popolnoma nepremična.

Največji športni kotiček zavzema zgolj 1,5 kvadratnih metrov. Tudi v majhnih stanovanjih se najde prostor za športni kotiček. ×
Brezplačna dostava po Sloveniji. *Pri narocilu za vec kot 300eur. ×
Nadzor nad kakovostjo in varna proizvodnja iz naravnega lesa zagotavljata zdrav razvoj otrok, brez kakršnega koli tveganja. ×
Športni kotiček boste lahko hitro razstavili, če boste morali hitro izprazniti prostore. ×